Benvinguts al blog de Elena !!
La finalitat d 'aquest espai, creat el 3 de novembre del 2008, és compartir i donar a conèixer imatges i escrits.
Així que aquí trobareu un xic de tot.
Dessitjo que la visita virtual us agradi.

dimecres, d’abril 28, 2010

UN CAVALLET AL MAR


El cavallet de mar és un petit peix marí que pertanyent a la mateixa família que les agulles. El seu nom es deu al peculiar semblat que presenta el seu cap amb la dels cavalls. De fet, la característica de tenir el cap en angle recte amb la resta del cos no es dóna en cap altre gènere de peixos.
El cos dels cavallets de mar està embotit en una armadura de plaques òssies grans i rectangulars. La seva forma de nedar és molt diferent a la dels demés peixos. Adopten una posició erecta, impulsant amb la seva aleta dorsal. No tenen aleta anal, sinó una espècie de cua allargada que s'enrotlla en espiral i els permet agafar-se a tiges mari.
Hi ha de diverses mides, des del més petit Hippocampus minotaure que va ser descoberta a Austràlia i mesura 15 mm de longitud, fins l'enorme Hippocampus ingens que sobrepassa de 29 cm de longitud.
Es distribueixen globalment en ambdós tropicals i en aigües temperades, i en les zones Indus pacífiques i Atlantica-Oest. Viuen entre les algues, manglars i corals. La degradació i destrucció de seu habitat estan augmentant.
Són depredadors voracisimos. Els seus ulls, que tenen mobilitat independent entre si, els ajuden a reconèixer els petitíssims crustacis dels quals formen part del zooplàncton. Quan la presa es posa al seu abast és aspirada a través del seu musell ossi mitjançant un rapid cop del seu cap. S'empassen senceres les seves preses en no disposar de dents, i es veuen obligats a consumir grans quantitats de menjar per compensar la seva ràpida i ineficient digestió en no posseir estómac.
Com a curiositat dir que és l'únic dels gèneres d'animals on el que es queda embarassat és el mascle