Benvinguts al blog de Elena !!
La finalitat d 'aquest espai, creat el 3 de novembre del 2008, és compartir i donar a conèixer imatges i escrits.
Així que aquí trobareu un xic de tot.
Dessitjo que la visita virtual us agradi.

dilluns, de febrer 22, 2010

LA GRAN FAMILY


L'altre dia vaig llegir una història que a part de ser verídica es molt curiosa.
Aquí us la penjo, per compartir-la amb vosaltres.


El seu nom de pila no ha passat a la història, però la seva insólita capacitat reproductiva sí ho ha fet. La senyora Vassilet era una humil camperola casada amb el també camperol Fyodor Vassilet. Va viure entre 1816 i 1872 en una granja a la vila de Shuya, a uns 150 quilòmetres de Moscou. El seu cas està fora de tot dubte perquè hi ha documents com el registre dels fills i els batejos que donen fe de la capacitat prolífica d'aquesta dona. També és prova del seu insòlit cas perquè en la seva época va ser estudiat per l'Acadèmia Imperial de Moscou i l'Acadèmia de Medicina de França.

La nostra heroïna va tenir 27 embarassos. És a dir, va passar gairebé vint anys de la seva vida embarassada. Pel que s'explica d'ella no va començar molt jove a tenir descendència, cosa habitual en aquells temps, si no que ja passava dels vint anys. Mai va tenir un embaràs amb un únic fill. Tots els seus embararassos van ser múltiples. En total va tenir: 16 embarassos de bessons, 7 de trigèmins i 4 de quatrigèmins. Dels 69 fills, 67 van arribar sans a la vida adulta, un fet insòlit també per l'alta mortalitat infantil d'aquells temps. Avui en dia a Rússia encara hi ha descendents de la senyora Vassilet. La Història quan vol pot ser una mica oblidadissa i no ens facilita com va morir aquesta senyora, però sí l'any aproximat, 1872. El que és segur és que no va morir de part. El que sí va tenir com a recompensa pels seus incansables i hiperproductius ovaris va ser una audiència amb el Tsar Alexandre II que volguè conèixer aquesta bona dona.

El seu home, Fyodor Vassilet debia sentir-se sol al quedar vidu amb 69 fills i va decidir casar-se per segon cop. El pobre senyor Vassilet va tornar a escollir una dona a qui la natura la dotava per no tenir embarassos d'una sola criatura. La segona senyora Vassilet va tenir 18 fills en 9 embarassos. Tots els seus parts van ser de bessonada. Total, que el senyor Vassilet es plantà a les seves velleses amb un total de 87 fills.

Explicat així sembla una conya. Però devia ser esgotador haver de suportar embarassos múltiples i parts múltiples en tantes ocasions.